Mainos
Mainos

KL: Näin paljon voit säästää, jos haet auton Saksasta – toimittaja testasi

Kauppalehden toimittaja kävi hakemassa auton Saksasta ja säästi tuhansia euroja.

Kauppalehden Risto Majaniemi lähti hakemaan käytettyä autoa Saksasta. Mobil.de-sivustolta reilun vuoden vanhan BMW 420 xDrive Gran Coupen löytänyt Majaniemi suuntasi Tampereelta Helsingin kautta Hampuriin.

Paikallisessa BMW-liikkeessä myynnissä ollut auto oli sellainen kuin pitikin olla. Autoa ei kuitenkaan voinut koeajaa, mikä on Majaniemen mukaan yleinen käytäntö Saksassa.

Katsastusviranomaiset olivat tarkastaneet auton myyntiä varten ja sen 30 000 kilometrin huolto oli jo tehty, vaikka mittarissa oli vasta reilut 23 000 kilometriä.

Auton hinta oli 31 500 euroa, jonka päälle lätkäistiin Suomessa 8 294 euron autovero. Matka tuli maksamaan kaikkine matkustus- ja asumiskuluineen 757 euroa.

Saksasta hankittu auto maksoi siis kokonaisuudessaan Majaniemelle 40 551 euroa, kun vastaavan auton hinta Suomessa on noin 47 000 euroa.

***

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme