Mainos
Mainos

Korealainen haastaja saksalaiselle premiumille – uskoisitko tätä Kiaksi?

Kia yllätti Detroitin kansainvälisessä autonäyttelyssä esittelemällä takavetoisen sporttisedanin, jonka tarkoitus on iskeä suoraan saksalaisten kilpasisartensa lihaan.

Euroopan-markkinoiden lippulaivastatuksen nappaava Stinger on suunniteltu ja muotoiltu Saksassa. Matala ja leveä ilme korostaa takavetoisen sedanin urheilullisuutta. Auton muotojen takana on pääsuunnittelija Peter Schreyer.

Ajettavuuden kerrotaan vastaavan auton ulkonäköä. Alustaa on ollut kehittämässä BMW:ltä kaapattu Albert Biermann, jonka kädenjälki näkyy Kian mukaan ensimmäistä kertaa kunnolla vasta tässä kyseisessä autossa.

Kyseessä on Kian kaikkien aikojen suorituskykyisin malli. Voima välittyy taka-akselille kahdeksanvaihteisen automaatin välityksellä. Uutukaiseen on alkuun tarjolla vain bensiinimoottoreita; 2-litrainen ja 255-hevosvoimainen sekä GT-mallin 3,3-litrainen V6, joka tuottaa 365 hevosvoimaa. GT-malli kiihtyy nollasta sataan 5,1 sekunnissa.

Suomeen uusi Stinger saadaan syksyllä. Tarjolle tulee myös neliveto, mutta dieselmalleista ei ole toistaiseksi tietoa.

Lähde: Kia

***

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme