Mainos
Mainos

KSML: Uusi auto oli luovutushetkellä jo vuoden vanha – tästä se johtuu

Jyväskyläläinen uuden auton omistaja ihmetteli, miten hänen tuliterä autonsa olikin valmistettu vuotta aiemmin, uutisoi Keskisuomalainen verkkosivuillaan.

Lehteen otti yhteyttä lukija, joka ihmetteli uuden autonsa valmistuspäivää. Hän osti auton lokakuussa 2016, mutta hän sai selville auton tulleen tuotantolinjalta lokakuussa 2015.

Lukija mietti, pitäisikö uuden auton kaupanteossa tai auton papereissa näkyä myös valmistuspäivä. Keskisuomalaisen haastatteleman Jyväskylän Autotarvike Oy:n toimitusjohtajan Seppo Huhtasaaren mielestä se ei ole tarpeellista, sillä ensirekisteröinti- ja luovutuspäivät ovat tärkeämpiä. Hän ei pidä erikoisena, että auto luovutetaan vuoden päästä sen valmistumisesta.

– Auton kuljetus vie aikaa, ja sen jälkeen se saattaa seisoa Suomessa useita kuukausia varastossa. Jos auto on kuljetettu ja varastoitu alan standardien mukaisesti, se ei kuitenkaan ole ongelma, Huhtasaari kertoi lehdelle.

Huhtasaaren mukaan on kuitenkin olemassa yksi tilanne, jolloin asiakkaalle on kerrottava auton valmistuspäivä. 

– Jos kaupan kohteena olevasta automallista on tullut tai on tulossa uudempi versio, asiakkaalle kuuluu täsmällisesti kertoa, milloin auto on valmistettu ja että uusi päivitys on tekeillä.

***

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme