Mainos
Mainos

Kuinka usein auton ilmastointi pitäisi huoltaa? Tarkkaile näitä merkkejä

Ilmastointihuolto kannattaa tehdä kahden vuoden välein tai jopa useammin, kertoo Autoliiton koulutuspäällikkö Teppo Vesalainen.

– Suositus olisi teettää ilmastointihuolto kahden vuoden välein tai useamminkin, jos ilmastoinnin teho heikkenee aiemmin, järjestelmästä kuuluu asiaankuulumattomia ääniä tai ilmastoinnista tulee autoon pahaa hajua.

Huollossa järjestelmästä poistetaan kosteus ja kylmäaine vaihdetaan.

– Kosteuden poistaminen on tärkeää, koska kosteus järjestelmässä edesauttaa sisäistä korroosiota. Korroosion irrottamat epäpuhtaudet ynnä muut kulkeutuvat kompressoriin ja hajottavat sen. Huomaa, että ilmastointihuolto ei useinkaan kuulu auton määräaikaishuolto-ohjelmaan, vaan se on muistettava tilata lisätyönä.

– Säännöllisten ilmastointihuoltojen lisäksi on muistettava vaihtaa raitisilmasuodatin säännöllisesti huolto-ohjelman mukaan. Raitisilmasuodatin estää epäpuhtauksien pääsyn kennolle. Mikäli suodatin jää vaihtamatta, kenno alkaa homehtua.

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme