Mainos
Mainos

Kuolleen kulman onnettomuudet ovat vältettävissä – älykameroita jo kahdella kaupungilla

Raskaan ajoneuvon ohjaamosta näkyvyys esimerkiksi risteyksessä on yllättävän heikko. Kuljettaja ei aina näe etenkään pientä jalankulkijaa. Vaasan ja Porvoon kaupungit osallistuvat Katveeton koulutie -kampanjaan ja ovat hankkineet kalustoonsa nykyaikaista kameratekniikkaa.

Vaasan kaupunki on hankkinut nykyaikaisen kamerajärjestelmän yhteen pikkubussiin. Ajoneuvolla kuljetetaan koululaisia aamuin kouluun ja iltapäivällä takaisin kotiin.

Älykkäällä, 3–6 kameran järjestelmällä ajoneuvon kuljettaja saa näkymän kattavasti ajoneuvon ympäriltä ja näin vähennetään kuljettajan stressiä sekä autetaan estämään törmäyksiä.

Kamerajärjestelmä muodostaa reaaliaikaisen kuvan lintuperspektiivistä nähtynä ajoneuvon ulkopuolelta. Ikään kuin autoa katselisi 5–10 metrin korkeudelta havainnoiden kaiken ajoneuvon ulkopuolella tapahtuvan.

Kamerajärjestelmä minimoi tilanteet, joissa kuljettaja ei kykene täysin havainnoimaan auton ulkopuolista liikennettä. Erityisesti tämä koetaan tärkeäksi pienten koululaisten kuljetustilanteissa, mutta järjestelmä on asennettavissa kaikkiin ajoneuvoihin, joiden kuljettajat kohtaavat katveajon ongelmia.

– Jatkossa harkitsemme vastaavia sovelluksia raskaan kaluston käyttöön, missä tulevat edellisten hyötyjen lisäksi kyseeseen myös työturvallisuus sekä ergonomian paraneminen. Järjestelmää esiteltäessä palaute kuljettajilta on ollut pääsääntöisesti positiivista, mikä rohkaisee meitä etenemään hankkeessa, kertoo Timo Rajala Vaasan kaupungilta.

Syyskuussa alkaneessa Katveeton koulutie -kampanjassa on mukana myös Porvoon kaupunki.

Lähde: Katveturva Oy

***


Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme