Mainos
Mainos

Lada kesti karummatkin ajot – Kimi Räikkönen kertoo ensiautostaan

F1-tähti Kimi Räikköseltä löytyy paljon lämpimiä Lada-muistoja.

Kimi Räikkösen ensimmäinen auto oli punainen Lada. Ystävältä saatu menopeli maalattiin mustaksi ja sen moottori vaihdettiin.

– Se oli täydellinen meille. Saimme sen ilmaiseksi ja Lada oli vankkaa tekoa – se ei hajonnut ikinä, Kimi kertoi CNN:n haastattelussa vuonna 2014.

MTV Sportin F1-toimittaja Mervi Kallio kyseli Kimin Lada-muistoista viime viikonlopun Sotshin kisan yhteydessä Venäjällä.

– Perheessä meillä oli paljonkin niitä. Ei ole mitään huonoa (sanottavaa). Aina olemme päässeet paikasta A paikkaan B.

MTV3:n Ajoneuvos-ohjelmassa vuonna 2008 Kimi kertoi lisää ensimmäisestä Ladastaan.

– Se oli enemmänkin sellainen Kerava-custom -tyyppinen Lada. Se toimi hyvin ja oli lämmin talvella, ei hajonnut ikinä. Ihan hyvä ekaksi autoksi, Kimi vastasi juontaja Jussi Hallin kysymykseen ensiautosta.

Halli kysyi myös, oliko Ladalla tapana ajaa penkkoja myöten, vai pysyttiinkö tiellä.

– Yritettiin ainakin pysyä tiellä. Mutta ei sillä ollut niin väliä miten ajeli, se oli vahva auto – pystyi vähän kolhimaankin, niin ei jäänyt jälkiä, Kimi vastasi hymyssä suin.

Ajoneuvoksessa Kimi kertoi myös silloisesta autokokoelmastaan.

- Minulla on Alfa Romeoita Suomessa ja sitten minulla on Fiat 500. Niillä pääasiassa ajelen. Kisoissa (käytössä) on sitten Alfoja, Fiateja tai Maserateja, riippuen vähän paikasta.

---

Arttu sai mahtavan idean siemaillessaan suosikkijuomaansa: "Ei ristus sentään, nyt täytyy tehdä lonkeropyörä"

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme