Mainos
Mainos

Lähemmäs miljoona diesel-Mersua kutsutaan huoltoon – moottorit vääristelivät päästölukemia mittauksissa

Mercedes-Benz valmistaja Daimler taipuu odotetusti toimenpiteisiin sen jälkeen, kun sen dieselmoottoreiden päästömittauksissa havaittiin ongelmia.

Pääkuvan video

Katumaasturit alta pois! Tässä tulee uusi G-Mersu

Mercedes-Benzin emoyhtiö Daimler joutuu kutsumaan takaisin 774 000 ajoneuvoa ympäri Eurooppaa. Saksan liikenneministeri Andreas Scheuer kertoi maanantaina, että dieselmoottoreita tullaan päivittämään Vito-pakettiautoista, GLC-maastureista sekä C-luokan sedaneista.

Päätös syntyi sen jälkeen, kun Scheuer oli tavannut Daimlerin toimitusjohtajan Dieter Zetschen Berliinissä maanantaina. Saksan viranomaiset määräsivät välittömästi muodollisen takaisinkutsun kiellettyjen rajoittimien johdosta, Scheuer sanoo.

Daimler on kieltänyt huijanneensa autojensa dieselpäästöjen mittauksissa, mutta selviää tilanteesta verraten helpoilla toimenpiteillä. Pahimmassa tapauksessa yhtiö olisi joutunut maksamaan sakkoja ja tekemään fyysisiä huoltotöitä dieselmoottoreille, mutta toistaiseksi Daimlerin tarvitsee tehdä vain ohjelmistopäivityksiä takaisinkutsutuille malleille.

Saksalaiset autovalmistajat ovat kamppailleet useaan otteeseen viranomaisten kanssa dieselmoottoreiden päästömittausten kanssa sen jälkeen, kun Volkswagen myönsi osallisuutensa autojen päästöjen peukalointiin testitilanteissa.

Useat kaupungit Saksassa kärsivät autojen päästöjen synnyttämistä saasteista ja savusumusta. Hampurissa on jopa kielletty dieselautojen käyttö kahdella eri kadulla ja monet kaupungit harkitsevat dieselkieltoja yhtä lailla.


Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme