Mainos
Mainos

Lähes 5 000 hevosvoiman hyperauto on pian todellisuutta – tältä se näyttää

Dubain autonäyttelyssä nähtiin viimein lähellä lopullista muotoaan oleva hyperauto, jota on odotettu saapuvaksi jo vuosia.

Megasuosittu YouTube-tähti Shmee150 pääsi vierailemaan Dubain autonäyttelyssä, jonka tarjonta eroaa merkittävästi niin sanotuille tavallisille kuolevaisille tarkoitetuista näyttelyistä. Yleisö pääsi näkemään lähietäisyydeltä maailman kalleimpia ja harvinaisimpia hyperautoja – muun muassa pahamaineisen Devel Sixteenin lähes valmiin tuotantoversion.

Kyseessä on 12,3-litraisella V16-moottorilla varustettu hyperauto, joka tuottaa neljän turboahtimensa avustuksella käsittämättömät 5 000 hevosvoimaa. Huippunopeuden kerrotaan olevan yli 550 kilometriä tunnissa. 

Auton ensimmäinen prototyyppi nähtiin neljä vuotta sitten. Moni on jo ehtinyt epäillä, saadaanko autoa ikinä markkinoille.

Autosta on suunnitteilla "vain" 2 000 ja 3 000 hevosvoiman katulailliset versiot. Huippumalli on tarkoitettu vain ja ainoastaan radalle.

***

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme