Mainos
Mainos

Lähettifirmalta omituinen ohjeistus kuljettajille – säästää vuosittain 45 miljoonaa litraa polttoainetta

Lähettifirma UPS on antanut kuskeilleen Amerikassa ohjeet kääntyä aina vain oikealle. Independentin mukaan yritys kertoo säästävänsä vuosittain siten valtavat määrät bensaa.

Polttoainetta säästyy heidän mukaansa vuosittain 45 miljoonaa litraa ja hiilidioksidipäästöt pysyvät 20 tonnia pienempinä. Samalla lähetit pystyvät myös kuljettamaan 350 000 pakettia enemmän perille.

Yritys kertoo myös pärjäävänsä 1 100 vähemmällä lähettiautolla erikoisen menettelytapansa ansiosta. Samalla lähettien ajamat kilometrit ovat tippuneet jopa noin 46 miljoonalla.

UPS-lähettien autojen navigaattorit suunnittelevat reitit niin, ettei vasemmalle tarvitsisi kääntyä kuin vain aivan poikkeustapauksissa. Silloin reitit eivät ole välttämättä lyhyimpiä, mutta bensaa ilmeisesti säästyy silti.

Kun lähetit eivät käänny vasemmalle, ne eivät myöskään käänny vastaantulijoiden kaistalle risteyksissä. Se vähentää onnettomuusriskiä ja lisäksi autojen ei tarvitse odottaa kääntymistä varten liikennevaloissa.

Polttoainetta ja aikaa siis säästyy. Yhdysvalloissa useissa osavaltiossa oikealle saa kääntyä punaisenkin valon palaessa, kunhan sen tekee varoen ja omalla vastuulla.

Ympäristön lisäksi UPS säästää tietenkin samalla myös suuria summia rahaa.

***

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme