Mainos
Mainos

Laki läpi USA:ssa: Sähköautojen pidettävä ääntä, jotta sokeat eivät jää alle

Yhdysvalloissa on hyväksytty laki, jonka mukaan sähköiset ajoneuvot eivät saa liikkua äänettömästi. Uusien sähkö- ja hybridiautojen on vuodesta 2019 eteenpäin pidettävä keinotekoista ääntä alhaisilla nopeuksilla liikuttaessa.

Sähkön avulla kulkevien autojen pelätään vaarantavan jalankulkijoiden, erityisesti sokeiden, turvallisuuden. Äänettömästi lipuva sähköauto voi jäädä jalankulkijalta kokonaan huomaamatta.

Sähköautojen sekä hybridien on hyväksytyn lain mukaan pidettävä jonkinlaista ääntä alle 30 kilometrin tuntivauhdissa. Kovemmissa nopeuksissa ilmanvastuksen sekä renkaiden koetaan tuottavan riittävästi ääntä, jotta nämä ajoneuvot voidaan havaita.

Laki ei määrittele tarkemmin, että millainen äänen on oltava. Vuoden 2018 syyskuuhun mennessä joka toisen kaikista Yhdysvaltain markkinoilla myytävistä uusista sähkö- ja hybridiautoista on vastattava uusia vaatimuksia. Syyskuusta 2019 eteenpäin kaikkien uusien autojen on pidettävä ääntä alle 30 kilometrin vauhdissa.

Useat valmistajat kamppailevat jo nyt sähköautojensa äänen kanssa. Esimerkiksi Porsche haluaisi tarjota urheilullisten autojensa kuljettajille sporttisempaa äänimaailmaa.

Lähde: The Verge

***


Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme