Mainos
Mainos

Lämpötila auton sisällä voi nousta tappavaksi viileänäkin kesäpäivänä – raollaan oleva ikkuna ei auta

Kesäisin ei psäköityyn autoon kannata jättää lasta tai lemmikkiä edes lyhyeksi ajaksi. Lämpötila voi nousta nopeasti vaarallisen korkeaksi, vaikka ei olisikaan hellepäivä.

Lämpimällä säällä auto toimii kasvihuoneen tavoin. Pysäköidyssä autossa, jonka ilmastointi ei ole päällä, voi lämpötila nousta tukalaksi hyvin nopeasti.

Vaikka ulkona olisi vain noin parikymmentä astetta lämmintä, voi aurinkoiseen paikkaan pysäköidyssä autossa olla pian jopa 50 astetta. Tällaisissa lukemissa lämpöhalvauksen riski on jo suuri.

Journal of Emergency Medical Services -julkaisun mukaan aurinkoon jätetyn auton sisälämpötila nousee 10 minuutissa 11 asteella ja 20 minuutissa jo 16 asteella. Tunnin jälkeen useimmissa autoissa voi olla jopa 50–82 astetta lämmintä.

Ikkunan jättäminen raolleen tai ilmastoinnin käyttäminen ennen pysäköintiä eivät riitä pitämään auton lämpötilaa kurissa.

Lähde: IFL Science

***

​​​​​​​

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme