Mainos
Mainos

Lentokoneet liikkuvat nyt sähköllä Helsinki-Vantaalla

Maa- ja matkustajapalveluita lentoasemilla tarjoava Airpro on ottanut ensimmäisenä maailmassa käyttöön sähköiset lentokoneiden työntötraktorit.

Työntötraktoreita on tällä hetkellä Helsinki-Vantaan lentoasemalla käytössä viisi. Uusin on hybridimalli, joka hyödyntää sähkön lisäksi tarvittaessa polttoaineena dieseliä.

Airpron toimitusjohtaja Janne Hattulan mukaan Kalmar Motorin valmistamien työntötraktorien käyttö- ja huoltokustannukset ovat selkeästi pienempiä aiempiin laitteisiin verrattuna.

– Verrattuna dieseltraktoreihin, uusien sähkö- ja hybriditraktoreiden kulutus ja hiilidioksidipäästöt ovat vain kymmenesosa aiemmasta, Hattula kertoo.

Uudet työntötraktorit ovat toimintakyvyltään perinteisten pushback-traktorien veroisia ja soveltuvat siirtämään keskipitkän matkojen matkustajakoneita, hybridimalli myös laajarunkokoneita.

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme