Mainos
Mainos

Liikenneministeriö selvittämään nopeusrajoitettujen henkilöautojen sallimista Suomessa – turvallisuus tärkeää

Liikenne- ja viestintäministeriö kertoi tiedotteessaan, että se aikoo selvittää voisiko nopeusrajoitettuja henkilöautoja ottaa käyttöön Suomessa.

Liikenne- ja viestintäministeriö aikoo selvittää voisiko nopeusrajoitettuja henkilöautoja ottaa käyttöön, ja mitä vaikutuksia sillä voisi olla.

– Rajoitettu henkilöauto voisi tarjota rakenteeltaan vankemman vaihtoehdon mopoautoille ja tuoda siten mahdollisuuksia nuorten liikkumiseen, liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner sanoo.

Berner lisää, että henkilöautojen ajo-oikeus on rajoitettu liikenneturvallisuussyistä 18 vuoden ikään, joten on varmistettava, että liikenneturvallisuustavoitteita ei vaaranneta tekemällä esimerkiksi autojen virityksestä liian helppoa.

Liikenne- ja viestintäministeriö selvittää nyt Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin kanssa käytännön vaihtoehtoja nopeusrajoitettujen ajoneuvojen toteuttamiseksi sekä eri vaihtoehtojen vaikutuksia.

Ministeriö selvittää vaikutuksia myös laajemmin, jotta voidaan varmistua siitä, että mahdollisten muutosten seurauksena liikenneturvallisuus paranee ja ympäristönsuojelusta huolehditaan, eikä muutos johda epätoivottuihin muutoksiin nuorten liikkumisessa.

Bernerin mielestä Ruotsin malli ei ole paras ratkaisu otettavaksi käyttöön Suomessa, sillä Ruotsissa säännökset ovat edellyttäneet merkittäviä teknisiä muutoksia ajoneuvoihin ja niiden huippunopeus on rakenteellisesti rajoitettu 30 kilometriin tunnissa.

– Pyrimme löytämään modernin, nuorten liikkumista tukevan ratkaisun käytettäväksi Suomen olosuhteissa, Berner toteaa.

Liikenne- ja viestintäministeriön tiedotteen mukaan selvitystyön alustavia tuloksia voidaan odottaa loppuvuodesta.


---

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme