Mainos
Mainos

Lyhyt työmatka voi tappaa autosi akun – kohtele akkua kuin pankkitiliäsi

Moni suomalainen tekee hallaa autonsa akulle tietämättään. Akkua tulisi asiantuntijan mukaan kohdella kuin pankkitiliä.

Lyhyen työmatkan aikana akku ei ehdi varautumaan niin paljon kuin auto lämmityslaitteineen ehtii kuluttamaan. Erityisesti kovilla pakkasilla akku ottaa varausta huonosti vastaan.

Moni laittaa lyhyellekin automatkalle käyttöön kaikki mahdolliset lämmityslaitteet, jotka puolestaan lohkaisevat vähäisestäkin kapasiteetista ison osan. 

Akkupojat Oy:n akkumyyjä Joel Kortekallio muistuttaa, että lyijyakku ei koskaan lataudu nopeasti. Hänen mukaansa akkua olisi hyvä ladata pakkaskausina ainakin kerran kahdessa viikossa ja vähintään yön yli.

– Kuvittele akun olevan pankkitilisi. Jos joka päivä otat pois kympin ja laitat vitosen tilalle, loppuvat rahat jossain vaiheessa, Kortekallio yksinkertaistaa.

Aamun ensimmäinen startti kaikkine lisälaitteiden kuormineen on akulle kuin iso kertamaksu. Siksi sinne tulee säännöllisesti tallettaa ”rahaa”, eli energiaa jotta ikäviltä yllätyksiltä vältyttäisiin.

– Harvoinpa se akku sippaa silloin, kun ei ole kauhea kiire.

***

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme