Mainos
Mainos

Maanviljelijän unelma - peltotyöt hoituvat napin painalluksella

Maatalouskoneita valmistava Case IH on julkistanut prototyypin itseajavasta traktorista. Autonomous Concept Vehicle -robottitraktorin voi ohjelmoida tablettitietokoneella.

Ilman kuljettajaa ajava robottitraktori ohjautuu tutkan, kameroiden ja GPS-järjestelmän avulla. Maanviljelijät voivat valvoa, ohjata ja ohjelmoida traktoria sovelluksen kautta tabletilla.

Traktori pystyy työskentelemään kellon ympäri ja se on suunniteltu muun muassa kylvämään siemeniä ja korjaamaan satoa.

Traktorin valmistaja Case IH on kehittänyt reitinsuunnittelutekniikkaa traktorien työskentelyn ja peltotöiden edistymisen seurantaa varten. Traktori kykenee myös tunnistamaan edessä olevat esteet onnettomuuksien välttämiseksi.

Napin painalluksesta itseajava traktori voi ajaa parkista yksityistä tietä pitkin pellolle töihin ilman maanviljelijän jatkuvaa ohjaamista. Robottitraktori voi kuitenkin tarvittaessa toimia pelloilla samaan aikaan viljelijän ohjaaman traktorin seurassa.

Robottitraktorin hinnasta ei ole vielä tietoa. Lisäksi on epäselvää, milloin lainsäädännölliset seikat lopulta sallivat robottitraktorien käyttämisen pelloilla.

Lähde: Gizmodo

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme