Mainos
Mainos

Mercedes tekemässä paluuta suoriin kuusisylinterisiin moottoreihin

Mercedes-Benz aikoo tuoda autojensa keulalle jälleen suoria kuusisylinterisiä moottoreita.

Yhtiöllä on pitkät perinteet suorien kuusisylinteristen moottorien valmistajana, mutta bensiinimoottoreissa se luopui niistä 1990-luvulla ja dieseleissä 2000-luvulla.

Uusia moottoreita odotetaan esiteltäväksi seuraavan, vuonna 2016 esiteltävän E-sarjalaisen keulalla. Moottori tulee olemaan rakenteeltaan modulaarinen niin, että samoista komponenteista muodostuvat myös uudet kolme- ja nelisylinterit moottorit.

Myös AMG-rintamalla on luvassa uusia moottoriesittelyjä. Ensi vuonna esiteltävän uuden C-sarjan AMG-mallin voimanlähteeksi on varmistunut 4-litrainen tuplaturbo-V8 yhdistettynä 7-portaiseen automaattivaihteistoon. AMG:n uuden linjan mukaisesti C-sarjalaisen voi tilata nelivetoisena.

Tehomallin lisäksi C-sarjan plug-in-hybridin testit ovat loppusuoralla, ja tuotantomallin hiilidioksidipäästöt on tarkoitus painaa alle 60 gramman kilometrillä.

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme