Mainos
Mainos

Miltä liikenne näyttää lapsen silmin? Testaa itse virtuaalitodellisuudessa!

Virtuaalilasien avulla jokainen voi kokeilla, miltä liikenne näyttää lapsen näkökulmasta.

OP Ryhmän virtuaalikiertue on osa vuoden 2017 Vuosisadan Liikenneteko -hanketta, jonka tavoitteena on haastaa tielläliikkujat havahtumaan, oivaltamaan ja tekemään asennemuutos omassa liikkumisessa.

– VR-kiertueemme tarkoitus on tarjota elämyksiä, mutta myös kannustaa suomalaisia pohtimaan omaa liikennekäyttäytymistään. Tavoitteenamme on lisätä suvaitsevaisuutta liikenteessä, henkilöasiakkaiden vakuutusliiketoiminnan johtaja Hanna Hartikainen sanoo.

Kiertueella kuka tahansa voi seikkailla virtuaalisessa liikennemaailmassa parin minuutin ajan VR-lasien ja -kuulokkeiden kanssa. Kokemus on avoin kaikille yli 12-vuotiaille.

VR-kokemuksessa henkilö saa silmilleen virtuaalilasit, jotka reagoivat luontevasti pään liikkeisiin ja tuottavat todentuntuisen kokemuksen virtuaalitodellisuudesta. Kokemusta täydentävät kuulokkeet, joiden avulla pääsee osaksi myös virtuaalitodellisuuden äänimaailmaa. VR-maailmassa voi kävellä vapaasti ympäristöä tutkien ja liikennettä havainnoiden.

– Toisen tielläliikkujan asemaan asettautuminen on usein vaikeaa, mutta virtuaalimaailmassa yritämme tehdä sen mahdolliseksi. Kun aikuinen voi katsoa edes hetken liikennettä lapsen näkökulmasta, uskomme sillä olevan vaikutuksia myös tosielämän liikennekäyttäytymiseen, Hartikainen sanoo.

Kiertue käynnistyy maaliskuussa Helsingistä ja levittäytyy vuoden aikana kymmenille paikkakunnille ympäri Suomen.

Lähde: OP

***

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme