Mainos
Mainos

Nämä itseajavat robotit liikkuvat maalla ja ilmassa, mutta eivät vielä merellä

MIT testaa autonomisilla roboteilla automatisoidun liikenteen toimivuutta saumattomasti maalla ja ilmassa.

Yhdysvaltalaisen huippuyliopiston MIT:n tietotekniikkaan ja tekoälyyn erikoistunut laboratorio on kehittänyt prototyypin uudenlaisesta droonista. Tämä autonomisesti toimiva robotti pystyy liikkumaan renkaiden avulla sekä lentämään.

Laitteella testataan sitä, miten autonominen julkinen liikenne voisi toimia kaupungissa, jossa kulkutapa vaihtuu saumattomasti teiltä lentoreiteille. Autonominen drooni määrittelee käytettävän kulkutavan tehostaakseen virran käyttöä, matkan nopeutta ja tehokkuutta.

MIT:n testiympäristö toimii kaupunkikorttelin pienoismallissa, jossa on tavallisia teitä, rakennuksia ja puistoja. Julkisen liikenteen järjestelmän prototyypissä voi teoriassa toimia jopa 80 ajoneuvoa, jotka toimivat vuorovaikutuksessa toisiinsa käyttäen laskeutumisalustoja, teitä ja lentokieltoalueita ilman ristiriitoja tai ongelmia.

Tietotekniikan ja tekoälyn laboratorio rakensi yhteensä kahdeksan nelipropellista droonia, jotka pystyvät myös rullaamaan renkailla. Droonit voivat liikkua jopa 252 metriä renkailla tai lentämään 90 metriä.

Prototyypin kehittäjät ottivat mallia linnuista ja hyönteisistä, jotka myös liikkuvat välillä ilmassa ja välillä maalla.

Lähde: Auto Blog


---

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme