Mainos
Mainos

Oikeilla rengaspaineilla säästyy vuodessa pitkä penni

Kun rengaspaineet ovat kohdillaan, ajaminen on mukavampaa ja rengas ohjautuu tarkasti sekä pyörii kevyesti säästäen polttoainetta.

Oikea rengaspaine löytyy auton ohjekirjasta. Ilmanpaineet kannattaa tarkastaa kolmen viikon välein.

Paineet on hyvä tarkastaa myös ennen tavallista raskaampaa kuormausta vaativaa matkaa. Renkaiden ilmanpaine tulisi mitata kylmistä renkaista.

Nokian Renkaiden mukaan oikeilla rengaspaineilla voi säästää polttoainekuluissa jopa puoli litraa sadalla kilometrillä verrattuna tyhjempään renkaaseen. 

Nokian Renkaat kertovat Facebook-julkaisussaan, että 1 500 kilometriä kuukaudessa ajava säästää yli 100 euroa vuodessa, kun rengaspaineet ovat kohdillaan.

Myös vararenkaan ilmanpaine tulisi tarkistaa säännöllisin väliajoin.

Renkaiden kierrättäminen noin 8 000 kilometrin välein parantaa turvallisuutta ja pidentää renkaiden käyttöikää. Etuakselin renkaat vaihdetaan taka-akselille ja päinvastoin. Vähemmän kuluneet renkaat tulee Nokian Renkaiden mukaan aina asentaa taka-akselille, oli sitten kyseessä etu-, taka- tai nelivetoinen auto.


Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme