Mainos
Mainos

Onko BMW-kuskien kolariherkkyys pelkkä myytti? Vakuutusyhtiön mukaan ei

Vakuutusyhtiö Ifin autovahinkotilastojen perusteella BMW-kuljettajien vahinkoalttius ei ole pelkkää legendaa.

BMW-kuljettajat ovat Ifin tilastojen valossa kaikkein vahinkoherkimpiä kuskeja. Heistä kaikkein alttiimpia ovat erityisesti yli 20-vuotiailla Bemareilla ajavat. Tuhatta vanhalla Bemarilla ajavaa kuljettajaa kohden törmäysvahinkoja maksettiin kaskovakuutuksista vuosina 2012–2015 85 kappaletta, mikä on lähes kolme kertaa keskiarvoa enemmän.

BMW oli lisäksi ainoa merkki, jonka tuhatta kuljettajaa kohti syntyi vuodessa yli 30 omaisuusvahinkoa, eli niitä vahinkoja, jotka maksetaan vastapuolelle oman auton liikennevakuutuksesta. Henkilövahinkoja vanhemmilla Bemareilla syntyy puolestaan lähes kaksi kertaa sen verran kuin muilla autoilla keskimäärin. 

Kun tarkastellaan pelkästään uusia autoja ja niiden kuljettajille maksettavia törmäysvahinkoja, on kärkipaikalla yllättäen Toyota. Yli 20-vuotiaiden autojen kohdalla Toyota on selvästi keskiarvon alapuolella.

Voit tutustua Ifin keräämään dataan täällä.

Aiheesta uutisoi ensimmäisenä Talouselämä.

***

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme