Mainos
Mainos

Osaatko käyttää parkkikiekkoa oikein Virossa? TM: Suomalaisturistin on helppo mokata

Viroon autolla suuntaava suomalainen on Tekniikan Maailman mukaan varsin altis saamaan parkkisakon. Sikäläinen parkkikiekkokulttuuri nimittäin poikkeaa suomalaisesta varsin perustavanlaatuisella tavalla.

Suomessa autonsa pysäköivä autoilija on tottunut asettamaan parkkikiekkonsa osoittamaan pysäköintiä seuraavaa tasa- tai puolituntista. Jos hän esimerkiksi pysäköi autonsa kello 16.42, asettaa hän pysäköintikiekkoon ajan 17.00.

Virossa kaikki on toisin. Yleisillä pysäköintialueilla parkkikiekkoon nimittäin asetetaan saapumisaika minuutin tarkkuudella, mikä tekee suomalaisesta parkkikiekosta käytännössä hyödyttömän etelänaapurimme rajojen sisäpuolella.

Virossa on kuitenkin luvallista käyttää vaikka itsetehtyjä parkkikiekkoja, jossa on merkittynä myös minuutit. Helpoin ratkaisu Tekniikan Maailman mukaan on kuitenkin jättää kojelaudalle lappu, johon on kirjoitettu tarkka saapumisaika; esimerkiksi "Parkisin kell 16.42". Aina voi myös ostaa virolaisen parkkikiekon.

***Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme