Mainos
Mainos

Parvekkeella olleet renkaat osallisena Kontulan tulipalossa – "Sammutus erittäin vaikeaa"

Helsingin Kontulassa eilisiltana syttyneen tulipalon sammutustöitä häiritsi parvekkeella säilytetyt autonrenkaat.

Helsingin pelastuslaitos sai maanantai-iltana kello 19.45 hälytyksen Kontulan Ostostielle. Sammutustöitä tehtiin viidessä asunnossa, jotka sijaitsivat yhdeksänkerroksisen kerrostalon kolmessa ylimmässä kerroksessa.

Palon syttymissyy on vielä epäselvä, mutta pelastuslaitoksen mukaan parvekkeella olleet autonrenkaat osallistuivat paloon ja hankaloittivat sammuttamista.

Tulipalon yhteydessä palava kumi aiheuttaa mustaa kuumaa savua, mikä vaikeuttaa sammutus- ja pelastustoimenpiteitä.

Viestintäpäällikkö Taisto Hakala Helsingin pelastuslaitokselta kertoo, että vaikka renkaat eivät itsessään ole erityisen syttymisherkkiä, on niiden sammutus haasteellista.

– Autonrengas vaatii aika kovan energian syttyäkseen. Sitten, kun se syttyy, sitä on erittäin vaikea sammuttaa, Hakala kertoo.

– Rengas palaa hyvin vahvasti ja häiriöttä, ja vaatii aika voimakkaan jäähdytyksen, että sen lämpötila saadaan niin alas, ettei palaminen jatku.

Renkaat tulisi säilyttää lämpimässä, mutta kuitenkin alle 15-asteisessa kuivassa tilassa valolta suojattuna. Ne eivät saisi myöskään altistua liuottimille tai kemikaaleille.

Jotkin taloyhtiöt ovat kieltäneet renkaiden säilyttämisen kellarivarastoissa tai parvekkeilla, koska ne lisäävät palokuormaa merkittävästi.

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme