Mainos
Mainos

Poliisi sai sakot ylinopeudesta – tehtävää ei luokiteltu kiireelliseksi

Poliisin liian raskas kaasujalka johti sakkoihin Ruotsissa.

Poliisin erikoisyksikkö sai viime marraskuussa käskyn palata Växjössä pidetystä koulutuksesta takaisin asemapaikalleen Malmöhön. 

Ratissa ollut konstaapeli oli huolissaan, sillä Pariisin terrori-isku oli sattunut vain muutamaa päivää aiemmin ja levottomana pidetyssä Malmössä oli sillä hetkellä tavallista vähemmän partioita.

Toinen partio mittasi auton keskinopeudeksi neljän kilometrin matkalla noin 120 kilometriä tunnissa, kun tieosuudella oli satasen nopeusrajoitus. Poliisi ei ollut hälytysajossa.

Poliisille lätkäistiin 2 400 kruunun eli noin 260 euron suuruinen sakko ylinopeudesta. Kuljettajan itsensä mukaan siirtymä takaisin Malmöhön oli korotetun terroriuhan vuoksi kiireellinen, joten hän kiisti sakon.

Oikeus kuitenkin pani sakkorangaistuksen täytäntöön, sillä yksikköä ei oltu käsketty kiirehtimään, eikä Malmössä ollut sillä hetkellä todellista uhkaa, joka olisi oikeuttanut ylinopeuden ajamiseen.

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme