Mainos
Mainos

Poliisi: Varo teiden varsilla työskenteleviä pelastajia – hiljennä, kun näet hälytysvalot

Keliolosuhteet sekä Pirkanmaalla että Keski-Suomessa ovat tällä hetkellä erittäin huonot. Tiet ovat lumisia ja erittäin liukkaita ja lisäksi tiellä oleva pölyävä lumi heikentää näkyvyyttä.

Poliisi kehottaa kaikkia tienkäyttäjiä ottamaan keliolosuhteet huomioon ja käyttämään kelin ja muun liikennetilanteen edelyttämää nopeutta. Etäisyys edellä ajavaan tulee pitää riittävänä ja tulee huolehtia, että ajoneuvossa on sekä etu- että takavalot kytkettynä ja ajoneuvon ikkunoista lumi- ja jää poistettuna.

Päivän aikana on Sisä-Suomen alueella tapahtunut lukuisia peltikolareita ja tieltä suistumisia, mutta toistaiseksi on vältytty vakavilta loukkaantumisilta.

Poliisi muistuttaa, että juuri parhaillaankin tienpäällä on onnettomuuksista johtuvissa tehtävissä poliiseja, pelastusviranomaisia, hinausauton kuljettajia, tien kunnossapidosta vastaavia henkilöitä ja mahdollisesti onnettomuusautojen kuljettajia ja matkustajia. Tällöin jokaisen muun tiellä liikkuvan tulee noudattaa erityistä varovaisuutta ja alhaista nopeutta ohittaessaan tiellä työskenteleviä viranomaisia ja muita onnettomuudessa avustavia, jotta vältytään lisäonnettomuuksilta.

Hälytysajoneuvojen ja kunnossapito- ja hinausautojen vilkkuvalot tai varoituskolmiot ja autojen hätävilkut tarkoittavat, että tienkäyttäjien tulee hiljentää nopeutta ja valmistautua tarvittaessa pysähtymään.

Lähde: Sisä-Suomen poliisi

***

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme