Mainos
Mainos

Poliisi vertasi autoilijoita päättömiin vasikoihin

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos haluaa muistuttaa, että teiden sulaminen, kesärenkaiden vaihtaminen ja auringon paistaminen muuttavat, mutta eivät poista nopeusrajoituksia.

Poliisin mukaan ilmiö muistuttaa vasikoiden laitumelle pääsyä pitkän talven jäljiltä.

– Kaahataan ja kokeillaan kuin päättömät, no, vasikat, ihan kortin hyllylle päätymiseen asti, poliisi kertoo tiedotteessa. 

Liikenteessä iloinen kirmaaminen ei kuitenkaan ole harmitonta. Päivittäin poliisi kohtaa suuria ylinopeuksia, joihin joudutaan puuttumaan. Yhä useampi kuljettaja luovuttaa ajokorttinsa kuivumaan muhkean sakon saatuaan.

Myös moottoripyörien ilmestyminen teille aiheuttaa samanlaisia ilmiöitä. Poliisi muistuttaa, että moottoripyöräpoliisitkin treenaavat ajamista ja jarrutuksia radalla ennen varsinaista ajokautta.

– Suosittelemme lämpimästi, että itse kukin motoristi aloittaisi ajokauden rauhallisesti ja palauttaisi harjoittelemalla tuntuman jarruihin ja muihin hallintalaitteisiin. Talven aikana fysiikan lait eivät ole kadonneet.

– Muistutamme myös, että yleisessä liikenteessä "keuliminen" eli ajaminen etupyörä irti ajoradasta nostettuna luokitellaan vakavaksi piittaamattomuudeksi liikenneturvallisuudesta ja siitä rapsahtaa sakon lisäksi väliaikainen ajokielto, poliisista huomautetaan.

Poliisin mukaan huomattavat ylinopeudet sekä keulimiset päättävät monen motoristin ajokauden ensimmäisten ajopäivien aikana.

– On vaikea uskoa, että moni riskeeraa lyhyen kesäkauden lapsellisen leikkimisen vuoksi. Paitsi uskottava se on. Kokemuksesta.

– Maltetaan, että saadaan nauttia kesästä, niin ratin takana kuin prätkän puikoissa!

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme