Mainos
Mainos

Poliisilla uusi uskomattoman tehokas keino käräyttää puhelinta räpläävät kuskit – kymmeniä jäi kiinni hetkessä

Ison-Britannian poliisi on keksinyt uuden nerokkaan keinon tarkkailla kuljettajia, jotka käyttävät kännykkää ajaessaan.

Isossa-Britanniassa on astunut voimaan uusi laki, jonka mukaan kännykkää ajaessaan käyttäville kuskeille voi rapsahtaa jopa 1 000 punnan sakko. Myös kännykänräplääjien valvontaa on tehostettu ja poliisit ovat soluttautuneet liikenteeseen nerokkaalla tavalla.

Stop! Ethän lue tätä artikkelia samalla, kun ajat autoa? Isoveli voi valvoa.

Poliisit vakoilevat nyt kuskien kännykänkäyttöä kaksikerroksisten bussien ylätasolta. Uniladin mukaan uusi valvontametodi on uskomattoman tehokas ja sen avulla on jäänyt kiinni jo hurja määrä kuskeja.

Menetelmää testattiin viime viikonloppuna Plymouthin Devonissa, jossa poliisin kynsiin jäi jopa 130 kuskia. Näistä 39 jäi kiinni puhelimen käytöstä, 53 ylinopeudesta, 36 turvavöiden laiminlyönnistä, 2 vakuutusrikkeestä ja 2 päihteiden vaikutuksen alaisena ajamisesta.

Nähtäväksi jää, rantautuuko uusi käräytysmetodi myös Suomeen ja nähdäänkö poliisit esimerkiksi Onnibusin kakkoskerroksen kyydissä.  

***

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme