Mainos
Mainos

Poliisilta muistutus autoilijoille: Talvi tulee, oletko valmis?

Säätiedotus povaa lumisadetta Etelä-Suomeenkin. Länsi-Uudenmaan poliisi muistuttaa, että nyt on korkea aika paitsi vaihtaa talvirenkaat, myös varustaa auto muutenkin talven varalle.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos kehottaa aikaistamaan herätyskelloa, jotta aamuisin ehtii kaivamaan auton lumikasan alta. Myös työmatkaan on syytä jättää hieman pelivaraa.

– Heti heräämisen jälkeen on hyvä vilkaista ulkolämpömittaria ja säätilaa muutenkin, niin voi sen mukaan asennoitua työmatkaan varaamalla matkaan lisäaikaa. Parempi vaikka myöhästyä töistä vähän kuin joutua kolariin, jolloin myöhästyy reilusti ja auto päätyy korjaamolle, poliisi kirjoittaa.

Mikäli auton ikkunat ovat jäässä, on hyvä ensin käynnistää auto, säätää lämmityslaite puhaltamaan tuulilasille, nousta autosta putsaamaan ikkunat ja tarvittaessa myös auton valaisimet, jos ne ovat lumen peitossa. Ennen näitä toimenpiteitä ei ole asiaa liikenteeseen.

– Kannattaa muistaa, että talvikelillä pysähdysmatkat ovat huomattavasti pidempiä kuin kesäkelillä, ja lisäksi liikenteessä täytyy varoa myös muita autoja, joiden lasit ovat heikosti putsattuja.

Poliisista muistutetaan, että puutteellisesti putsatusta lasista saattaa kotipihassa nähdä kohtuullisesti läpi, mutta auringon paiste tai vastaantulijoiden valot voivat muuttaa kyseisen lasin lähes läpinäkymättömäksi.

Autossa on hyvä olla mukana talviaikaan myös apukäynnistyskaapelit, hinausköysi, tuulilasin pesurin säiliössä riittävän pakkasenkestävää pesunestettä ja vaikka lisäystä varten nestettä pienessä kanisterissa, hyvä lumiharja ja ikkunaraappa.

– Vaikka itselle ei tulisikaan tilannetta, että noita kaikkia tarvitsisi, niin aina joku lähimmäinen saattaa tarvita apua.

Lähde: Länsi-Uudenmaan poliisilaitos

***


Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme