Mainos
Mainos

Pyöräilijä, tiesitkö että saat pian kiinnittää merkittävän turvavarusteen fillariisi?

Polkupyöräilijöiden on lokakuun alusta lähtien sallittua parantaa näkyvyyttään liikenteessä uudella turvavarusteella, vilkuilla.

Lokakuun 2015 alusta alkaen polkupyöriin voi asentaa suuntavalaisimet eli vilkut. Myös muut keltaiset tai ruskeankeltaiset sivuille suunnatut valaisimet ovat lokakuun alusta alkaen sallittuja polkupyörissä.

Pyöräilijän tulee käyttää valoja pimeän tai hämärän aikaan.  Valoja edellytetään myös silloin, kun näkyvyys on huono. Etuvalo on pakollinen, mutta myös takavaloa on hyvä käyttää.

Myös pyöräilijään kiinnitettävät valaisimet ovat sallittuja, esimerkiksi otsalamppua voi käyttää polkupyörän ajovalona.

– Uudet LED-valaisimet ovat parhaimmillaan hyvin tehokkaita. Oman näkyvyyden lisäksi pyöräilijöiden olisi hyvä muistaa, että polkupyörien valot eivät saa häikäistä muiden ajoneuvojen kuljettajia. Laissa ei määritellä tarkkoja rajoja häikäisylle, mutta kanssakulkijat kannattaa huomioida myös tässä asiassa, huomauttaa erityisasiantuntija Timo Kärkkäinen.

Valojen lisäksi pyöräilijän on huolehdittava pyörän heijastimista. Uudessa pyörässä tulee olla etu-, taka- ja poljinheijastimet sekä heijastimet pyörän sivuilla tai heijastavat renkaat.

Lähde: Trafi

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme