Mainos
Mainos

Ranskalaisvalmistaja: Automme kuluttavat jopa 40 prosenttia ilmoitettua enemmän

PSA eli Peugeot-Citroën ja General Motorsin Opel ja Vauxhall aikovat julkaista autojensa todelliset kulutuslukemat.

Volkswagenin päästöskandaalin myötä kuluttajien luottamus autonvalmistajia kohtaan on kokenut kolauksen. Nyt suuret autokonsernit PSA ja GM pyrkivät omalta osaltaan parantamaan tilannetta.

PSA on ilmoittanut julkaisevansa 30 Peugeot-, Citroen- ja DS-mallin todelliset kulutuslukemat kesään mennessä. Opel aloittaa "realististen" kulutuslukemien julkaisemisen kesäkuussa.

Nämä lukemat ovat vastaisku kriitikoille, joiden mukaan auton todellinen kulutus ei käy ilmi laboratorio-olosuhteissa tehdyistä testeistä.

PSA:n Gilles Le Borgnen mukaan erot ilmoitetussa ja todellisessa kulutuksessa selittyvät muun muassa ajotyylillä, auton painolla ja esimerkiksi ilmastoinnin käytöllä.

Maaliskuussa kävi ilmi, että Peugeot 308:n, Citroen Grand Picasson sekä DS3:n kulutuslukemat ovat todellisuudessa jopa 40 prosenttia suuremmat kuin PSA oli ilmoittanut.

Asiasta kertoi Suomessa aiemmin muun muassa Tekniikka & Talous.

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme