Mainos
Mainos

Robottiautoilla valta päättää elämästä ja kuolemasta – Obama: "Moraalinen päätös"

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama kertoi näkemyksiään robottiautoista teknologiajulkaisu Wiredin haastattelussa.

Haastattelussa Barack Obama kertoo vaihtaneensa ajatuksia Massachusettsin teknillisen yliopiston medialaboratorion johtajan Joi Iton kanssa robottiautojen tekoälystä ja moraalisista päätöksistä, joita ne mahdollisesti joutuvat tekemään.

– Kun auto on liikkeellä, voi se tehdä väistöliikkeen välttääkseen törmäyksen jalankulkijoiden kanssa. Mutta sen seurauksena auto saattaa törmätä seinään, tappaen matkustajan. Se on moraalinen päätös, Obama sanoo.

Samaan pohdintaan saatiin hiljattain näkökulma myös Mercedes-Benzin ajojärjestelmien johtajalta Christoph von Hugolta. Saksalaisen autovalmistajan kanta oli, että vastaavanlaisessa tilanteessa Mercedes-Benzin robottiauto tekisi aina ratkaisun matkustajan parhaaksi.

Kokonaisuudessaan Obama näkee itseajavat robottiautot hyödyllisinä.

– Nämä ovat koneita, jotka osaavat tehdä joukon nopeita päätöksiä liikenteessä, mikä vähentää liikennekuolemia. Ne parantavat liikenneverkon tehokkuutta huomattavasti ja saattavat myös ratkaista ilmastonmuutosta aiheuttavien hiilidioksidipäästöjen ongelman, Obama toteaa.

Lähde: Wired

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme