Mainos
Mainos

Ruotsalainen Koenigsegg uskoo rakentaneensa täydellisen talviauton – Agera RS ei moksiskaan sohjosta

Ei ole ihan tavallista nähdä 1 160 -hevosvoimaisen hyperauton hyrryyttävän pitkin vuoristotietä lumimyrskysssä.

Geneven autonäyttelyssä parhaillaan edustava Christian von Koenigsegg pistäytyi Top Gearin haastattelussa. Keskustelu luonnollisesti kääntyi paikalle saapuneisiin Koenigsegg-hyperautoihin, jotka yhtiön nokkamiehen mukaan ajettiin paikalle läpi lumisten alppiteiden.

– Autojen omistajat ajoivat ne tänne kamalassa kelissä. Matkalla oli useampikin katumaasturi jäänyt jumiin, mutta meidän automme pärjäsivät lumessa hienosti.

Oheisilla videoilla nähdään lumisissa maisemissa kurvaileva Koenigsegg Agera RS, joka ei kahden miljoonan dollarin hintalapullaan ole se tavallisin tai ensivilkaisulla se kaikkein käytännöllisin talviauto.

Koenigseggin mukaan heidän autonsa toimivat mainiosti lumenkin keskellä teillä, kunhan alla vain on kunnolliset talvirenkaat. Autot ovat kevyitä, niissä on erinomainen pito sekä hyvin toimivat luistonesto- ja ajonvakautusjärjestelmät. Lisäksi alhainen painopiste helpottaa ohjaamista.

– Minun mielestäni Koenigsegg on täydellinen talviauto. Autoa tarvitsee ehkä nostaa hieman ylöspäin, jotta maavaraa on tarpeeksi, mutta koska meillä on nostojärjestelmä edessä ja takana, on autoissamme enemmän maavaraa kuin useimmissa superautoissa, hän perustelee.

– Jos autosta ei pääse nauttimaan, se on käytännössä hyödytön, Koenigsegg täräyttää.

***

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme