Mainos
Mainos

Ruotsin autokaupassa historiallinen käänne: Volvo ei ole enää ykkönen

Volvo V70 on dominoinut länsinaapurin automarkkinoita 20 vuotta. Myös meillä suosittu kartano-Volvo on nyt kuitenkin saanut väistyä myydyimpien mallien ykköspaikalta, kertoo Svenska Dagbladet.

Heinäkuussa Ruotsin myydyin automalli oli Volkswagen Golf. Volvon kärkipaikan menetys saksalaisille johtuu V70:n valmistuksen päättymisestä, mikä näkyy nyt ensi kertaa tilastoissa. 

Helsingin Sanomat haastatteli Suomen Volvon viestinnästä vastaavaa Thomas Hallbäckiä, joka kertoi syistä kartano-Volvon suosion takana niin Ruotsissa kuin meillä Suomessakin.

– Se oli suosittu sen takia, että elämäntapa Pohjoismaissa on kuitenkin aika samanlainen. On mökkielämää, ja halutaan tilava auto, jossa kuskata tavaraa. Olemme farkkukansaa. Se kai se salaisuus oli, Hallbäck kertoi HS:lle.

Kiinalaisomistuksessa oleva Volvo pyrkii paikkaamaan V70:n jättämää aukkoa ylellisemmällä V90:llä, joka saapuu Suomeen lähiviikkoina.


Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme