Mainos
Mainos

Saavatko eurooppalaiset VW-asiakkaat sittenkin korvauksia? 28 kuluttajajärjestöä yhdistää voimansa

Euroopan kansalliset kuluttajajärjestöt ovat nousemassa yksissä tuumin Volkswagenia vastaan. Saksalainen autojätti narahti päästöhuijauksesta syksyllä 2015, mutta on kieltäytynyt maksamasta korvauksia eurooppalaisille asiakkailleen. USA:ssa valmistaja maksaa avokätisiä summia asiakkaille ja jopa ostaa autoja takaisin kalliimmalla mitä niiden todellinen arvo on.

Euroopan komissio tiedottaa, että 28 kansallista kuluttajansuojajärjestöä aikoo yhdistää voimansa Volkswagenin päästöhuijaukseen liittyvässä korvausjupakassa. 

Volkswagen jäi syyskuussa 2015 kiinni laajamittaisesta päästöhuijauksesta. Se myönsi asentaneen huijauslaitteita maailmanlaajuisesti jopa 11 miljoonaan autoonsa. Yhdysvalloissa valmistaja joutui nopeasti selkä seinää vasten ja on suostunut maksamaan tuntuvia korvauksia huijausautojen omistajille, mutta eurooppalaisten asiakkaiden on ollut toistaiseksi turha haaveilla korvauksista.

Volkswagen itse kertoo, että sen toiminta ei ole rikkonut lakia rapakon tällä puolella, eikä se tästä syystä koe olevansa korvausvelvollinen. EU:n oikeus- ja kuluttajasuojasta vastaava komissaari Vera Jourova on toistuvasti ilmaissut tyytymättömyytensä Volkswagenin linjaan.

Saksalaisjätti on nyt saamassa vastaansa lähes 30 eurooppalaisen kuluttajajärjestön yhteenliittymän, jonka tarkoituksena on saattaa valmistaja takuuvastuuseen autoihin tehtävistä korjauksista sekä rahallisia korvauksia siinä tapauksessa, että ajoneuvojen arvo laskee.

***

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme