Mainos
Mainos

Saksan liikenneministeriö: Teslan autopilotti aiheuttaa vakavia vaaratilanteita

Saksan liikenneministeriö pitää sähköautovalmistaja Teslan itseajavaa teknologiaa vaarallisena.

Teslan Autopilot-toiminto on joutunut Saksan liikenneministeriön hampaisiin. Saksalaislehti Der Spiegel on saanut käsiinsä ministeriön sisäisen raportin, jonka mukaan toiminto aiheuttaa vakavia vaaratilanteita liikenteessä.

Ministeriö on huolissaan muun muassa siitä, ettei Autopilot-nimeä kantava ajoavustin varoita kuljettajaa, mikäli auto joutuu tilanteeseen, jota sen tietokone ei osaa ratkaista. Tekemiensä testien pohjalta ministeriö pitää myös auton anturien mittausmatkaa riittämättömänä ohitustilanteessa. Puutteita löydettiin myös automaattisen hätäjarrutuksen toiminnassa.

Tesla itse on painottanut useasti, että Autopilot-toiminto on nimestään huolimatta ajoavustin, eikä kuljettaja saa irrottaa huomiotaan liikenteestä.

Teslan ajoavustin on joutunut ryöpytyksen kohteeksi sen jälkeen, kun yhtiö kertoi Model S:n kuljettajan menehtyneen törmäyksessä rekan kanssa. Autopilot-toiminto oli aktivoituna, mutta se epäonnistui reagoimaan eteen kääntyneeseen raskaaseen ajoneuvoon. Onnettomuus tapahtui Floridassa toukokuussa.

Saksan liikenneministeriön raportista kertoi myös Kauppalehti.

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme