Mainos
Mainos

Saksan osavaltiot vetoavat yhdessä autonvalmistajiin: Ilmansaasteille on tehtävä jotain

Viiden osavaltion pääministerit Saksassa toivovat autonvalmistajilta lyhyen tähtäimen toimia ilmansaasteiden hillitsemiseksi Saksassa.

Viiden eri osavaltion pääministerit Saksassa ovat vedonneet saksalaisiin autonvalmistajiin, että ilmansaasteiden kasvavaan ongelmaan olisi tartuttava pikimmiten. He kuitenkin lisäsivät, että yritysten pitäisi tarttua ongelmaan vapaaehtoisesti.

Ala-Saksin pääministeri ja Volkswagenin hallituksen jäsen Stephan Weil sanoi, että autonvalmistajien pitäisi ryhtyä toimiin ilmansaasteiden hillitsemiseksi lyhyellä tähtäimellä. Hän myös lisäsi, että diesel ei ole menossa mihinkään.

Weil antoi neljän muun osavaltion pääministerin kanssa yhteisen lausunnon, jossa he vetosivat autonvalmistajia tarjoamaan vanhempien diesel-autojen omistajille ilmaisia moottoripäivityksiä sekä tarjouksia vaihtaa uudempiin ja vähäpäästöisempiin diesel-malleihin.

Saksan autoteollisuus toivoo, että päästöjen hillitsemisestä käytävä keskustelu estäisi diesel-autoja koskevien kieltojen astumista voimaan. Kerroimme aiemmin, että esimerkiksi Münchenin kaupunki pohtii diesel-moottoreiden kieltämistä. Lisäksi Saksan autoliitto on kehottanut välttämään diesel-autojen ostamista.

Lähde: Automotive News Europe


---

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme