Mainos
Mainos

T&T: Suomalaiskeksintö voi pidentää sähköauton toimintamatkaa 50 prosentilla

Joensuulaisfirman keksinnöllä sähköautojen toimintamatka voi kasvaa reilusti nykyisistä lukemista, uutisoi Tekniikka & Talous.

Joensuulainen Quantum Electric kehittää digitaalisesti ohjattua sähkömoottoria. Sen avulla voi Quantumin mukaan päästä jopa 50 prosenttia pidemmälle kuin perinteisellä sähköautolla. 

Yrityksen toimitusjohtaja Jari Aaltonen kertoi T&T:lle, että moottorin rakenne on käämityksiä myöten täysin modulaarinen. Energiansäästön lisäksi modulaarisen moottorin tuotanto on joustavaa ja täysin automatisoitavissa. Toista modulaarista ja digitaalisesti ohjattua moottoria ei ole Aaltosen mukaan markkinoilla.

Quantumin moottoria voidaan käyttää reilusti perinteistä sähkömoottoria alhaisemmalla jännitteellä, jolloin pienemmillä kierroksilla hyötysuhde on parempi ja jarrutusenergian talteenotto tehokkaampaa. Matalampi jännite mahdollistaisi myös edullisemman ja kestävämmän elektroniikan.

Mikäli yrityksen rahoituskierros onnistuu, testataan moottoria Valmet Automotiven EVA-konseptiautossa. 

***

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme