Mainos
Mainos

Takana 4,4 miljoonaa testikilometriä – uusi Porsche Cayenne joutui rankkaan rääkkiin

Suomi, Ruotsi, Espanja, Arabiemiraatit, Etelä-Afrikka, Japani, Kiina, Uusi-Seelanti sekä Yhdysvaltain Alaska ja Kuolemanlaakso. Porschen uusi katumaasturi on kiertänyt maailman ympäri ennen kuin autoa on edes esitelty.

Kolmannen sukupolven Porsche Cayenne esitellään 29. elokuuta Frankfurtin autonäyttelyssä. Valmistajan mukaan auto on mennyt täysin uusiksi, mitä voi olla vaikea uskoa pelkkää ulkoista olemusta tarkastellessa. Uusi Cayenne nimittäin näyttää hyvin pitkälti siltä, miltä vanhakin Cayenne.

Harva kuitenkaan tietää, millaisen rääkkiin autot joutuvat ennen kuin niitä uskalletaan myydä kuluttajille. Porsche on julkaissut videon uuden, sisäisesti koodinimellä E3 tunnetun Cayennen testausprosessista, jonka tarkoituksena on löytää autosta kaikki mahdolliset heikkoudet. 

Auton kaikkien komponenttien ja materiaalien on selviydyttävä ankaristakin olosuhteista. Uutta Cayennea on testattu -45 celsiusasteen kylmyydessä ja yli 50-asteisella aavikolla. Matkaa on taitettu mutkaisilla vuoristoteillä, miljoonakaupunkien keskustoissa, moottoriteillä ja leppoisilla maaseutupätkillä – sekä tietysti saksalaisilla kilparadoilla.

Testiprosessin aikana autoilla on ajettu yhteensä 4,4 miljoonaa kilometriä. Yksi auto on Porschen mukaan ajossa muutaman kuukauden ja sinä aikana sen mittariin tulee jopa 240 000 kilometriä.

Lähde: Porsche

***


Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme