Mainos
Mainos

Tämä kamera käräyttää myös moottoripyörällä kaahaavan

Ylinopeutta ajavat autoilijat ja moottoripyöräilijät ovat saamassa Australiassa aiempaa tasavertaisempaa kohtelua. Päinvastaiseen suuntaan kuvaava kamera nimittäin nappaa molemmat.

Länsi-Australian osavaltiossa on otettu käyttöön ensimmäiset poliisin liikennekamerat, jotka pystyvät kuvaamaan myös liikenteen menosuuntaan. Kameroita on toistaiseksi käytössä vasta kolme, mutta ensi kesänä niitä on määrä olla lähes 30.

Menosuuntaan kuvaavan kameran etuna on se, että myös ylinopeutta ajavat moottoripyöräilijät jäävät aiempaa tehokkaammin kiinni. Toistaiseksi vastaavia kameroita on ollut ainoastaan liikennevaloristeyksissä, joissa on saatu napattua punaisia päin ajaneita moottoripyöräilijöitä.

Poliisikomentaja Scott Higginsin mukaan kameroiden luotettavuus on jo hyvällä tasolla. Hänen mukaansa kameroiden tarkoituksena on puuttua nimenomaan kaahaileviin moottoripyöräilijöihin, jotka ovat onnettomuustilastoissa yliedustettuina.

Käytössä olevat kamerat pystyvät nappaamaan kuvan jopa kuusikaistaisen tien toisesta laidasta.

Aiheesta uutisoi ensimmäisenä Motouutiset.

Lähde: ABC News

***

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme