Mainos
Mainos

Tämä sähköauto pistää Teslaakin paremmaksi – Lightyear toimii kokonaan aurinkovoimalla

Startup-yritys Lightyear kehittää sähköautoa, joka pystyy lataamaan akkujaan suoraan auringonvalosta.

Uusi hollantilainen autoalan startup-yritys Lightyear kehittää kokonaan aurinkovoimalla toimivaa luksus-sedania. Yritys on vain yksi monista uusista haastajista, jotka yrittävät päihittää Teslan ekologisuudessa.

Lightyear paljasti sen ensimmäisen prototyyppinsä eli Lightyear Onen kesäkuun lopulla. Ajoneuvossa on akku, joka pystyy lataamaan itseään jatkuvasti auringonvalosta ja autolle lupaillaan markkinapuheissa 800 kilometrin toimintasädettä.

Rohkeimmissa visioissaan Lightyear väittää, että tarpeeksi aurinkoisessa ympäristössä One kykenee toimimaan useita kuukausia ilman varsinaista lataustaukoa. Toimiessaan tämä voisi mullistaa sähköautojen käytön, sillä niiden suurimpia rajoituksia on tarve toimiville latausverkostoille.

Niin jännittävältä kuin tämä kuulostaakin, on Lightyear One kuitenkin edelleen prototyypin tasolla eikä todisteita käytännössä toimivasta tekniikasta vielä ole.

Lähde: Mashable


---

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme