Mainos
Mainos

Tappaja-turvatyyny iski jälleen – 17-vuotias kuljettaja hengiltä USA:ssa

Autoyhtiö Honda kertoi, että vuoden 2002 Honda Civicillä ajanut 17-vuotias teksasilaiskuljettaja menetti henkensä peräänajotilanteessa. Auto oli kutsuttu korjattavaksi, mutta korjauksia ei oltu tehty.

Yhdysvaltalaisviranomaiset ja Honda vahvistavat, että 17-vuotiaan kuljettajan maaliskuinen kuolema Teksasin Fort Bendyssä aiheutui Takata-yhtiön turvatyynyn repeämisestä peräänajotilanteessa. 

Reutersin haastatteleman apulaisseriffi Danny Beckwithin mukaan naiskuljettaja ei ajanut rajua ylinopeutta ja hänellä oli turvavyö käytössä. Kolarista ei aiheutunut suuria vaurioita autolle.

– Onnettomuudesta olisi pitänyt selvitä hengissä, Beckwith totesi.

Hänen mukaansa kuoleman aiheutti sirpale, joka rikkoi turvatyynyn ja aiheutti kuljettajalle tappavat vammat.

Takatan turvatyynyjen on aiemmin raportoitu räjähtävän liian suurella voimakkuudella, jonka takia ne ovat aiheuttaneet kuolemia.

Auton omistajalle oli Hondan mukaan lähetetty lukuisia kutsuja tuoda auto korjattavaksi, mutta korjauksia ei oltu toteutettu.

Kolarissa Honda Civiciä kuljettanut 17-vuotias törmäsi autollaan vasemmalle kääntymistä odottaneen Honda CR-V -katumaasturin perään.

Takata-yhtiön turvatyynyjen viat ovat aiheuttaneet kymmenien miljoonien autojen takaisinkutsuja maailmanlaajuisesti.

---

Mopoautot uudessa törmäystestissä – heikkoja arvosanoja
Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme