Mainos
Mainos

Tehovalvonnassa kärähti kymmenittäin känni- ja huumekuskeja – Poliisi: Kova luku tiistaille

Poliisilaitokset suorittivat kansallisena liikenneraittiuspäivänä vuorokauden ajan rattijuopumusvalvontaa tehostetusti.

Poliisi käytti tiistain valvontaan noin 1 050 työtuntia ja teki noin 24 000 puhalluskoetta ja 28 huumepikatestiä. Valvonnassa jäi kiinni 26 alkoholirattijuoppoa, joista törkeitä kuusi kappaletta. Huumausaineiden vaikutuksen alaisia kuljettajia oli 13 kappaletta. Valvonnan yhteydessä ajokortti otettiin pois nopeuden takia 23 kuljettajalta.

Valvonnassa huumausaineiden vaikutuksen alaisina ajavia oli puolet kuljettajista, joka on hieman enemmän kuin vuositilastossa, jossa huumausaineiden vaikutuksen alaisena ajaa noin 35 prosenttia.

– Rattijuopumusten osuus on suuri, kun otetaan huomioon että puhallutukset tehtiin tiistaipäivänä eikä viikonloppuna, kertoo poliisitarkastaja Heikki Ihalainen Poliisihallituksesta.

Liikenneraittiuspäivänä järjestetyn valvonnan tarkoituksen oli muistuttaa ihmisiä alkoholin haittatekijöistä liikenteessä ja samalla suorittaa tehokasta rattijuopumusvalvontaa ja puhallutuksien ohessa myös muuta valvontaa

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan vuonna 2016 tapahtui yhteensä 52 kuolemaan johtanutta rattijuopumusonnettomuutta.

Lähde: Poliisi

***


Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme