Mainos
Mainos

Tekniikan Maailma paljasti vakavan suunnitteluvirheen – yli 400 000 Volkswagenia ja Seatia kutsutaan korjaukseen

Takaisinkutsut käynnistyvät maahantuojan mukaan muutaman viikon sisällä.

Pääkuvan video

Näin viime vuoden turvallisimmat autot pärjäsivät törmäystesteissä

Tekniikan Maailma paljasti viime viikolla löytäneensä joidenkin Volkswagenien ja Seatien vasemmanpuoleisen takamatkustajan turvavyöstä vaarallisen suunnitteluvirheen. Vasemman ja keskimmäisen istuimen turvavöiden vastakappaleet eli lukkokotelot voivat avautua itsestään, mikäli keskipaikalla istuu matkustaja. Tekniikan Maailma havaitsi ongelman väistötestissä, mutta onnistui toistamaan sen myös paikallaan olevassa autossa, kun vastakappaleita painettiin yhteen.

Vuosimallin 2017 ja 2018 Seat Ibizat, vuoden 2018 Seat Aronat sekä vuoden 2018 Volkswagen Polot tullaan kutsumaan takaisin muutaman viikon sisällä. Yhteensä takaisinkutsuttavia autoja on 410 000 kappaletta.

Tekniikan Maailman mukaan valmistajat suhtautuivat löytöön vakavasti. Kummankin valmistajan edustajat ovat kehottaneet asiakkaitaan välttämään näiden autojen keskimmäisen takapenkin käyttämistä, kunnes autot on korjattu.

Pääkuva: Otavamedia / Tekniikan Maailma

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme