Mainos
Mainos

"Tekstaamisen alkometri" kertoo, räpläsikö kuljettaja puhelinta onnettomuushetkellä

Yhdysvalloissa poliisin käyttöön halutaan laite, joka kertoo, onko kuljettaja käyttänyt matkapuhelinta onnettomuuden sattuessa.

Yhdysvaltalainen Ben Lieberman ja israelilainen teknologiafirma Cellebrite ovat kehittäneet laitteen, jonka avulla on mahdollista käräyttää vastuuttomia kuljettajia.

"Tekstaamisen alkometri" on puhelimeen liitettävä laite, joka kertoo, milloin kuljettaja on näprännyt kosketusnäyttöä. Muuta tietoa se ei saa puhelimesta.

Laitteen käyttöönotto vaatisi puhelimen omistajan hyväksynnän, mutta mikäli tämä kieltäytyy, menettäisi hän ajo-oikeutensa. Laitteen käytön mahdollistavaa lakia valmistellaan parhaillaan.

Lieberman menetti 19-vuotiaan poikansa onnettomuudessa vuonna 2011. Hän oli varma, että turman aiheuttanut kuljettaja tekstasi ajaessaan, mutta hän joutui taistelemaan asian selvittämisen puolesta yli puoli vuotta. Asialle saatiin myöhemmin varmistus oikeuden määräyksellä hankittujen tietojen perusteella.

Aiheesta uutisoi aiemmin myös Tekniikan Maailma.

***

​​​​​​​

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme