Mainos
Mainos

Tesla-kuljettaja kuoli kolarissa Kiinassa – autopilotin osuutta tutkitaan

Tesla Model S oli osallisena kuolonkolarissa Kiinassa. Kyseessä on jo toinen kuolonkolari, jossa Teslan autopilotin uskotaan aiheuttaneen onnettomuuden.

Tesla törmäsi kadunlakaisukoneeseen, joka oli moottoritien reunassa Hongkongin alueella Kiinassa. Auton 23-vuotias kuljettaja menehtyi onnettomuudessa.

Kuljettaja oli lainannut auton isältään, auton varsinaiselta omistajalta. Puolen vuoden onnettomuustutkinnan jälkeen uhrin perhe haastoi Kiinan Teslan oikeuteen, vaatien autovalmistajaa ottamaan vastuun onnettomuudesta.

Paikallisen poliisin tutkimuksissa paljastui, että auto ei ollut jarruttanut ollenkaan onnettomuuden tapahtuessa. Autopilotin väitetään olleen päällä onnettomuuden aikaan, mutta Tesla ei ole tätä vielä pystynyt vahvistamaan, sillä yritys ei ole nähnyt onnettomuuden tietoja auton lokista.

Viimeisimpien tietojen mukaan onnettomuus tapahtui jo tammikuussa 2016, mikä tarkoittaisi sen olleen ensimmäinen Teslan itseohjaus-järjestelmään yhdistettävä kuolonkolari.

Floridassa, Yhdysvalloissa tapahtui toukokuussa myös kolari, jossa Teslan kuljettaja menehtyi autopilotin oltua päällä.

Syyskuussa Tesla ilmoitti uudesta tutkajärjestelmästä autoihinsa, jonka pitäisi parantaa muun muassa autopilotin hätäjarrutusominaisuuksia.

Lähde: Electrek

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme