Mainos
Mainos

Tesla-kuskin refleksit pelastivat päivän – autopilotti ei tajunnut mitään

Tämä video on hyvä osoitus siitä, että teknologiaan ei kannata sokeasti luottaa. Tällä kertaa henkiä pelasti kuljettajan tarkkaavaisuus ja yli-inhimilliset refleksit.

Teslan Autopilot-toiminnon on usein uutisoitu pelastaneen vakavilta onnettomuuksilta. Toisinaan tilanteet kuitenkin tulevat eteen niin nopeasti, että edes huipputeknologiaa täynnä olevat autot eivät ehdi tekemään mitään.

Näin kävi jokin aika sitten Yhdysvalloissa, jossa Uber-kuljettajana työskentelevä Jon Hall oli viemässä kyytiläisiä määränpäähänsä, kun eteen koukkasi yllättäen auto. Videolla näkyvä viime hetken väistöliike on täysin Hallin itsensä ansiota, sillä auto ei vaaratilannetta huomannut lainkaan.

Kaikeksi onneksi Hall keskittyi liikenteeseen, vaikka Autopilot-toiminto olikin kytkettynä. Hän kiitteli Model S:n hallittavutta tilanteessa, josta kaikki osapuolet selvisivät säikähdyksellä.

***

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme