Mainos
Mainos

Tesla menetti kultakaivoksensa – rekisteröinnit Hongkongissa putosivat nollaan

Uusien Teslojen rekisteröinnit ovat sakanneet pahasti Hongkongissa. Vielä jokin aika sitten kyseessä oli yksi sähköautovalmistajan tärkeimmistä markkina-alueista, mutta kohonneiden hintojen vuoksi kauppa ei enää käy entiseen malliin.

Hongkong on ollut pitkään hyvin tärkeä markkina-alue Teslalle. Yhdysvaltalainen sähköautovalmistaja on menestynyt upeasti Hongkongissa, jossa sähköautoja on verotettu huomattavasti muita autoja kevyemmin. Veroetua kuitenkin kavennettiin viime keväänä, minkä seurauksena huhtikuussa Hongkongissa ei rekisteröity yhtä ainutta uutta Teslaa.

Verotusuudistus oli kuitenkin ilmeisen hyvin kansalaisten tiedossa, sillä maaliskuussa, eli viimeisellä mahdollisella hetkellä, uusia Tesloja rekisteröitiin lähes 3 000 kappaletta. Normaalisti niitä on rekisteröity muutamia satoja kappaleita kuukaudessa.

Uuden veromallin myötä aiemmin noin 62 000 euroa maksanut Tesla Model S 60 maksaa nyt Hongkongissa yli 100 000 euroa.

Lähde: Quartz


---

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme