Mainos
Mainos

Tesla on jo Fordiakin arvokkaampi – Elon Muskilta jäinen kuitti epäilijöille

Sähköautovalmistaja Teslan vahva ensimmäinen vuosineljännes nosti sen Yhdysvaltain toiseksi arvokkaimmaksi autovalmistajaksi. Tesla ohitti Fordin, jonka myynti jäi ensimmäisellä neljänneksellä odotettua heikommaksi.

Teslan osake nousi maanantaina kaikkien aikojen ennätyslukemiin sen jälkeen, kun yhtiö ilmoitti toimittaneensa enemmän autoja kuin analyytikot olivat arvioineet. Se toimitti ensimmäisen vuosineljänneksen aikana yhteensä 25 418 autoa, mikä on 69 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten.

Samalla Tesla nousi Yhdysvaltain toiseksi arvokkaimmaksi autobrändiksi. Se ohitti 48,4 miljardin dollarin markkina-arvollaan 45 miljardin dollarin Fordin. Piikkipaikkaa pitää hallussaan General Motors (51 miljardia dollaria).

Teslan osake on noussut 35 prosenttia vuodentakaisesta. Toimitusjohtaja Elon Musk kuittailikin sosiaalisessa mediassa shorttaajille eli lyhyeksimyyjille, jotka ovat luottaneet Teslan kurssin kääntyvän laskuun.

***

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme