Mainos
Mainos

Tesla tiputti oikean uutispommin – itseajava laitteisto on jo tuotannossa

Kaikissa uusissa Tesloissa tulee olemaan asennettuna laitteisto itseajavaa järjestelmää varten. Elon Musk ilmoitti asiasta tiedotustilaisuudessa keskiviikkona.

Teslan toimitusjohtaja Elon Musk vahvisti, että itseohjauslaitteisto asennetaan kaikkiin Teslan tuotannossa oleviin malleihin, jotka valmistetaan tästä päivästä eteenpäin. Uudet autot eivät kuitenkaan ole täysin autonomisia heti julkaisupäivänä, vaan itseohjaus tulee asteittain käyttöön riittävien testien jälkeen.

Laitteistoon sisältyy kahdeksan kameraa, jotka havainnoivat esteitä auton ympäriltä jopa 250 metrin etäisyydeltä 360 asteen kulmassa. Kaksitoista ultraääni-sensoria täydentävät kameroiden havaintoja ja erottavat pehmeät ja kovat esteet toisistaan.

Lisäksi auton ajosuuntaan suunnattu tutka mittaa lisätietoa ajoympäristöstä kaatosateen, sumun, pölyn ja jopa edessä ajavan auton läpi.

Itseajolaitteiston vuoksi autoihin on lisätty myös uusi tietokone, jonka laskentateho on yli nelikymmenkertainen vanhaan verrattuna.

Tesla kytkee uuden laitteiston ominaisuudet kuljettajien käyttöön pikkuhiljaa, kunhan autovalmistaja saa kerättyä tarpeeksi käytännön tietoa laitteistosta ajokilometrien karttuessa. Kun autovalmistaja on varma kaikkien ominaisuuksien toimivuudesta ja turvallisuudesta, kytketään ne päälle etäyhteyden välityksellä.

Elon Musk kertoi tiedotustilaisuudessa, että kun laitteisto saadaan kokonaan käyttöön, ovat Teslat täysin itseajavia autoja. Hän lupasi myös, että itseajavaa järjestelmää esiteltäisiin koeajolla, jossa yksittäinen Tesla ajaisi autonomisesti Yhdysvaltojen halki Los Angelesista New Yorkiin.

Lähde: The Verge


---

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme