Mainos
Mainos

Tesla tyrmäsi autojensa jousitusta koskevat väitteet

Tesla oikoo blogissaan huhuja, joiden mukaan Model S ja Model X -mallien jousituksissa olisi turvallisuusongelmia.

Teslan jousitusten turvallisuudesta nousi kohu, kun bloggari Edward Niedermeyer väitti blogissaan Teslan jousituksissa olevan turvallisuusongelmia.

Tesla vastaa väitteisiin blogissaan ja korostaa sitä, että yhtiö ottaa vakavasti heidän autoistaan löytyvät mahdolliset viat, ja että kaikki ongelmatilanteet tutkitaan tarkasti.

Yhtiö vetoaa myös siihen, että Yhdysvaltain teiden turvallisuudesta vastaava viranomainen NHTSA ei ole aloittanut ilmoitetusta tapauksesta edes alustavaa tutkintaa.

Tesla on jo aiemmin toimittanut NHTSA:lle tiedot käyttämistään jousituksista, eikä niiden turvallisuudesta ole löytynyt mitään huomautettavaa.

Erityisen närkästyneitä Teslalla ollaan väitteestä, että he olisivat pyytäneet asiakasta allekirjoittamaan sopimuksen, joka kieltää ottamaan yhteyttä NHTSA:n tai muihin viranomaisiin.

Tesla kertoo korvanneensa asiakkaille välillä myös vikoja, jotka eivät kuulu takuun piiriin pitääkseen asiakkaansa tyytyväisinä. Tällaisissa tilanteissa asiakasta on joskus pyydetty allekirjoittamaan sopimus, jolla varmistetaan ettei asiakas käytä tilannetta hyväkseen ja käänny Teslaa vastaan oikeudessa.

Tällaisissa sopimuksissa ei kuitenkaan ole ollut koskaan kyse siitä, että asiakkaalta evättäisiin oikeus olla yhteydessä NHTSA:n tai muihin viranomaisiin Teslan autoja koskevissa asioissa.

Tesla korostaa olevansa säännöllisesti yhteydessä valvoviin viranomaisiin oma-aloitteisesti ja vakuuttaa autojensa turvallisuuden olevan huippuluokkaa.

Teslan blogissa ihmetellään väitteiden mahdollisia motiiveja ja todetaan, että Niedermeyer on hyökännyt teksteillään yhtiötä vastaan aiemminkin.

Lähde: Tesla

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme