Mainos
Mainos

Teslan akkutehdas on pian maailman suurin rakennus – tältä siellä näyttää nyt

Lennokkikuvaaja tallensi Teslan rakenteilla olevan akkutehtaan edistymistä korkealta yläilmoista. Massiivinen pytinki on valmistuessaan maailman suurin rakennus.

Sähköautovalmistaja Tesla on jo pitkään puuhannut valtavaa laitosta Nevadan autiomaahan. Gigafactory 1 -nimeä kantava akkutehdas on osittain jo käytössä, mutta laajennustyöt jatkuvat yhä. Kun viiden miljardin dollarin tehdas valmistuu vuonna 2020, kaappaa se itselleen maailman suurimman rakennuksen tittelin. Pinta-alaa tehtaassa on tuolloin reilusti yli 500 000 neliömetriä.

Yhdysvaltalaisen lennokkikuvaajan videolla nähdään, miltä tehdas näyttää tällä hetkellä. Video on kuvattu viime torstaina.

Tesla on ilmoittanut rakentavansa vastaavan tehtaan myös Eurooppaan. Sen sijaintia ei ole vielä vahvistettu, mutta Salon kaupunkia on pidetty yhtenä potentiaalisena vaihtoehtona.

Teslan toimitusjohtaja Elon Musk on arvioinut, että jos koko maailma haluttaisiin vapaaksi fossiilisista energialähteistä, tarvittaisiin Gigafactoryn kokoluokassa olevia akkutehtaita sata kappaletta.

***

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme